FISSIO

Kirjaudu Fission sivuille https://fissio.fi ja luo tili

 

Hakemistossa https://notesco.net/fissio/ on ohjeet ja ohjelmat Raspberry Pille ja USB-releille.

 

 

Fissio hakee päivittäin sähkön hintatiedot ja säätilan, ja niillä ohjataan paikallista Raspberry-tietokonetta käyttämään halvimpia tunteja. Lämpötilan mukaan säädettäviä kuormakohtaisia lämpökäyriä voi säätää vapaasti. Lisäksi järjestelmään voi ohjelmoida tuulikompensaatiot eri kuormille.

 

Fission verkkopalvelu maksaa 6.90€ /kk

 

 

Huomautus: Notescolla ei ole mitään kaupallista tai muutakaan yhteyttä Fissioon (SpotTech Oy), malliratkaisu suunniteltiin ja toteutettiin omaan tarpeeseen.

 

 

Täysin ilmainen on Home Assistant. Kehuttu ja käyttäjäyhteisön ylläpitämä. Valitettavasti tähän ei ole löytynyt mitään plug&play malliratkaisua.

 

 

Vastaavia muita kaupallisia tuotteita:

 

Trim Älylämmitys|Trim Energy oy on kotien digitalisoinnin ja älylämmityksen edelläkävijä jo vuodesta 2009.

 

Trim asennus maksaa 499e ja käyttö 9.90 /kk. Trimiin voi kytkeä mm. Aurinkopaneelit. Sivuilla muitakin esimerkkejä mitä kaikkea voi tehdä.

 

Säästöä ja mukavuutta lämmitykseen – OptiWatti OptiWatti on perinteisempi ratkaisu ja sopinee parhaiten tavalliseen lattia– tai patterilämmitykseen.sekä ilmalämpöpumpulle.  Optiwatti-asennus laitteineen maksaa 1500-2500e ja käyttö 5e /kk.

 

Muita kaupallisia ratkaisuja on Enstolla Noböllä, Danfossilla, ABB:lla jne. Nämä sopinevat parhaiten uudiskohteisiin. Google-haku ”sähkölämmitys ohjaus

Etusivu